Iets doen in Veenendaal

Onze Activiteiten

Escaperooms, Bijlwerpen, Pubquiz en meer.

lees meer
Arrangementen

Bedrijfsuitjes

Teambuilding activiteiten en buffetten.

lees meer
Cafe the Circle

Onze huiskamer

Speciaal bieren, Bites, Poolen, Spelletjes en Darten.

lees meerSpel Uitleg

Jeu de boules spelen kan iedereen! Hieronder de regels. Speel je liever met je eigen regels? Lekker doen!

l’objectif du jeu

Je speelt altijd team tegen team. Het spel is afgelopen als een team dertien punten heeft. Een spel bestaat uit een aantal rondes. Per ronde moet je zorgen dat er zoveel mogelijk ballen van jouw team dichterbij de but liggen dan de beste bal van het andere team. Voor iedere bal die dichterbij de but ligt dan de dichtstbijzijnde bal van de tegenstander, krijgt het winnende team 1 punt. Het verliezende team krijgt geen punten.

Voor we beginnen

Je speelt in 2 teams, een team bestaat uit 1, 2 of 3 spelers.

Iedereen krijgt 3 ballen, bestaat je team uit 3 personen? Dan krijg je 2 ballen per persoon.

Leg vervolgens de werpcirkel aan de korte zijde van de baan. Ga met beide voeten in de werpcirkel staan en gooi de but (dat kleine balletje). Deze moet minimaal een meter van de rand af liggen.
Een van beide teams gooit als eerste een bal zo dicht mogelijk bij de but

Let’s Roll…

Het andere team is aan de beurt en gooit de eerste bal. Lukt dit niet, dan blijft dit team net zo lang gooien totdat er een bal dichterbij de but ligt dan de beste bal van het andere team. Lukt dit niet, dan mag het andere team alsnog al hun ballen gooien om meer punten te scoren.

Een ronde is voorbij wanneer alle ballen gespeeld zijn. De punten worden geteld en bijgehouden op het scorebord. Het winnende team begint nu als eerste door de but en vervolgens de eerste bal te werpen.

RESERVEER ONLINE